GRS_Logo_3_0275

Vi möts

vi_mots0269.jpg
uppdaterad 2017-12-13
Förfarande vid Anmälan (för GRS egna aktiviteter)

Våren 2018

Välkommen till smyglanseringen av GRS nya hemsida lucia 2017!

På dator med tillräckligt bred skärm kommer du att se tre kolumner. I det övre, högra hörnet visas motsvarigheten till Vi möts. Krymps fönstret som på en telefon hamnar sidokolumnerna under mittkolumnen.  Rulla neråt.

Menyraden finns under "hamburgaren" uppe till höger men det är endast NYHETER som är aktuellt än så länge. Materialet på den gamla hemsidan GöteborsRötter kommer succesivt att aktualiseras och tankas över.

Vi gör på detta sätt för att endast behöva ge informationen på en hemsida. Du ser ingen Nytt-flagga på Vi möts i vänsterspalten.

Tyck gärna till! Ris eller ros är lika välkommet.

Datum för släktforskardagar på stadsbiblioteket med stöd av medlemmar i GRS finner du här.
Obs anmälan till stadsbiblioteket, inte GRS expedition.

Släktforskning DNA-café hösten 2017 kl. 18
 – huvudämne Family Finder hos Familytreedna.com

Vi serverar kaffe och smörgåsar

Lördag 24 februari på Erik Dahlbergsgatan 36 B

Träffa andra släktforskare och njut av en kopp kaffe. Monika Öhrn berättar om Skogsfinnarna, varför de flyttade från östra till västra Sverige och hon berättar sedan om ett exempel från levande livet.

Föreläsningen startar kl 18 men du är hjärtligt välkommen att botanisera i vårt bibliotek redan från kl 17.
Det här är en uppföljning av föreningskvällen 9 oktober 2017 med samma namn.

Anmälan till  föreningens expedition (tfn 031-13 12 26) eller mail  g.r.s@telia.com, alternativt lista på expeditionen.
Avgift 50:-, betalas i lokalen
Lokal Erik Dahlbergsgatan 36B
Kaffeservering

Preliminärt på GRS våren 2018
månad dag aktivitet program
Januari   8 Expeditionen öppnar
  18 Studiebesök Christine kyrka
  20 Öppet hus hos GRS Släktforskningens dag
  29 Föreningskväll Fil dr Per Hallén om Göteborgs Ekonomiska Historia

Februari datum ej fastställt Landskapskväll Värmland
  18 Program i samverkan med med Släktforskning & Göteborgshistoria, Frölunda Kulturhus kl 12:00
Biljetter via www.ticketmaster.se eller 031-3662725
Vilka regler gäller när man vill använda bilder från arkiv, nätet, böcker - eller själv fota av konstnärers alster? Arkivarie Stefan Högberg
  24 Skogsfinnar en dag för dig med skogsfinnar (svedjefinnar) i släkten
Mars 5 Vårmöte med presentation av verksamhet, bokslut... Föredrag
  17-18 Släktforskningens dagar i Stadsbiblioteket Utställning och föreläsningar

April 23 (prel) Landskapskväll Halland

Maj 5 Vårutfärd Varnhem och Katas gård samt Västergötlands museum i Skara. Vi får en guidning på Katas gård av Maria Vretmark som kommer att ge oss lite extra information om DNA i samband med arkeologiska utgrävningar

ANMÄLAN görs i så god tid som möjligt helst till molnformuläret men föreningens expedition telefon 031 – 13 12 26 eller e-post  g.r.s@telia.com går också bra.
Entrén till samlingssalen på Erik Dahlbergsgatan sker genom GRS egen lokal, vilken måste låsas under själva mötet. Kom således i god tid.
Vi har öppet 1 timma före föreningsmötet. Samlingssalen rymmer 40 personer.

Mycket välkomna !

Eventuellt återbud måste anmälas !
Arrangemangen kan vara fulltecknade och medlemmar stå på reservlista.