grshuvud.jpg

grs_logo_3_0244.jpg

en förening främst inriktad på käll- och arkivkunskap samt lokalhistoria och paleografi (handskriftstydning).
DNA - Ny gren bland GRS aktiviteter

Julstängt_2017

NYHETER

Gratis SVAR efter årsskiftet
slakthistoria.se
Riksdagen klubbade den 6 december igenom att Riksarkivet får tio miljoner i extra anslag för att göra de digitala samlingarna tillgängliga utan kostnad. Det betyder att SVAR blir gratis att använda efter årsskiftet.
Höstmötet beslöt att på styrelsens förslag höja årsavgiften för 2018 till 250:- , familjemedlem 75:-. Avgiften för ungdomar är oförändrat 60:.-. Vi hoppas trots detta att du tycker att du får valuta för medlemskapet.
Preliminärt program för våren 2018 finns under Vi möts.
Stöd föreningen!
Beställ gärna Enjoy-häften via mail eller på listan i föreningslokalen! Pris: 395 kr inkl bonushäfte. (Rabattkuponger på restauranger, hotell, shopping, teater, fritid m m
Aktiviteten i föreningen ökar – och med det behovet av hjälp från våra medlemmar. Vi behöver enstaka stödinsatser i samband med projekt eller evenemang. Allt från att damma böcker till att planera en ny hemsida eller vägleda nybörjare i släktforskning. Eller kanske baka en kaka till fikat. Hör av dig – alla bidrag emottages med tacksamhet!
Vill du ta del av våra mejlutskick anmäler du dig till vår mejllista.
Efterlysning: Daniel Claesson önskar uppgifter om sin pappas skolfoto
Facebooklogga

Mitt liv i Göteborg
Stadens 400-årsjubileum närmar sig Vi vill gärna ha din medverkan. Skriv din berättelse. Skicka den till föreningens brevlåda för sammanställning med andra medlemmars berättelser! Se vidare under länken Göteborgsforskning i vänsterspalten. Tack för din medverkan!
Vi tar gärna emot din e-postadress för att ha en möjlighet att nå dig snabbare. Skicka den till g.r.s@telia.com

··· klicka på Göteborgsforskning
  • Kartor, Göteborg inom vallarna, 1807, 1872 och 1945.
  • Att släktforska i Göteborg.
  • Här finns även en länk till Olga Dahls databas
    Göteborgs tomtägare 1637-1807
  • Göteborgs adresskalendrar 1850 - 1899
  • Göteborgs Stadsbyggnadskontor Historiska stadskartor
  • Papyrusarkivet - en guldgruva för släktforskare
  • Taxeringslängden år 1715 för Göteborg
  • Länkar till gamla Göteborg
  • Namn åt de döda
  • Borgarlängderna l Nya Lödöse 1599 - 1605
  • Staden Nya Lödöse - staden under Gamlestaden

G R S föreningslokal med datorer och forskarresurser på Erik Dahlbergsgatan 36 B har öppet
  • måndag till fredag kl. 10.00 – 14.00
  • ring dock alltid först tfn 031-13 12 26 och kontrollera bemanning samt lediga forskarplatser!
  • därtill öppet  1 timme före varje föreningsmöte på Erik Dahlbergsgatan