grshuvud.jpg

grs_logo_3_0244.jpg

en förening främst inriktad på käll- och arkivkunskap samt lokalhistoria och paleografi (handskriftstydning).
DNA - Ny gren bland GRS aktiviteter

Sommarstängt 2017
men först
 Göteborgs Kulturkalas 16 - 20 augusti
Göteborggiana

NYHETER

Först av allt: Gå till Rötters hemsida och ”skriv på” uppropet om att Kungliga Biblioteket skall släppa de digitaliserade tidningarna fria!

Närmaste aktiviteter

• GRS är med på Kulturkalaset 16-20 augusti, ytterligare upplysningar på Vi möts
  • Släktforskardagar i Halmstad 26-27 augusti med deltagande av GRS. Årets tema är Vägar till västerhavet , se även Vi möts
  • Teaterföreställningen UTVANDRARNA på Stadsteatern 20 september inklusive middag och föreläsning, anmälan Vi möts

Aktiviteten i föreningen ökar – och med det behovet av hjälp från våra medlemmar. Vi behöver enstaka stödinsatser i samband med projekt eller evenemang. Allt från att damma böcker till att planera en ny hemsida eller vägleda nybörjare i släktforskning. Eller kanske baka en kaka till fikat. Hör av dig – alla bidrag emottages med tacksamhet!

Vill du ta del av våra mejlutskick anmäler du dig till vår mejllista.

Efterlysning: Daniel Claesson önskar uppgifter om sin pappas skolfoto

VÄSTANBLADET planerade deadlines 2017 för inskickande av material är

• första november

Facebooklogga

Mitt liv i Göteborg
Stadens 400-årsjubileum närmar sig Vi vill gärna ha din medverkan. Skriv din berättelse. Skicka den till föreningens brevlåda för sammanställning med andra medlemmars berättelser! Se vidare under länken Göteborgsforskning i vänsterspalten. Tack för din medverkan!
Vi tar gärna emot din e-postadress för att ha en möjlighet att nå dig snabbare. Skicka den till g.r.s@telia.com

··· klicka på Göteborgsforskning
  • Kartor, Göteborg inom vallarna, 1807, 1872 och 1945.
  • Att släktforska i Göteborg.
  • Här finns även en länk till Olga Dahls databas
    Göteborgs tomtägare 1637-1807
  • Göteborgs adresskalendrar 1850 - 1899
  • Göteborgs Stadsbyggnadskontor Historiska stadskartor
  • Papyrusarkivet - en guldgruva för släktforskare
  • Taxeringslängden år 1715 för Göteborg
  • Länkar till gamla Göteborg
  • Namn åt de döda
  • Borgarlängderna l Nya Lödöse 1599 - 1605
  • Staden Nya Lödöse - staden under Gamlestaden

G R S föreningslokal med datorer och forskarresurser på Erik Dahlbergsgatan 36 B har öppet
  • måndag till fredag kl. 10.00 – 14.00
  • ring dock alltid först tfn 031-13 12 26 och kontrollera bemanning samt lediga forskarplatser!
  • därtill öppet  1 timme före varje föreningsmöte på Erik Dahlbergsgatan