uppdaterad 2011-05-23

Handhavande

Några sidor är lagrade i så kallat PDF-format och kräver Adobe Reader för att kunna visas. Länken hänvisar till en (ny) sida varifrån du kan installera programmet.

Om du kan, använd Internet Explorer version 8 eller Firefox version 4. För dessa program hänvisas till tillverkarnas beskrivningar.

Internet Explorer version 7

Internet Explorer version 8

Internet Explorer version 9

Firefox version 4

Internet Explorer version 9   (kräver Windows Vista eller 7)

Internet Explorer version 8

Internet Explorer version 7

Liten inställningskontroll

MENYRADEN (Arkiv Redigera Visa ...)
Ser du inte denna rad kan du få fram den genom attt trycka på Alt-tangenten. Menyraden kan även presenteras jämt genom att klicka på verktygsknappen Verktyg och välja alternativet Menyrad.
STATUSRADEN
Visas längst ner i fönstret

Läsbarhet

Längst till höger på STATUSRADEN finns ett förstoringsglas med ett plustecken i samt en %-siffra. När man (vänster)klickar i fältet förstoras text och bilder. Klicka på listpilen för att få fler alternativ. Det går även att minska visningsstorleken.

Utskrifter

Informationen på skärmen presenteras "med ramar". Det kan finnas upp till tre ramar på en sida

Vid utskrift kan du välja vad som skall skrivas ut. Klicka på verktygsknappen, som föreställer en skrivare, och välj alternativ högst upp i fönstret Förhandsgranska. Det finns även här tre alternativ

Klick på skrivarikonen startar utskriften. 
Har du en skrivare, som endast hanterar svart färg, kan du behöva justera inställningen då sidorna innehåller färger. Genom val av inställning kan du undvika utskrift av bakgrundsfärg.

Om Internet Explorer version 7 på nätet

Firefox version 4