uppdaterad 2016-01-23

Lisbet Rodin

Lisbet Rodin, född 1954. Arbetar som sjuksköterska och ägnar min fritid åt barnbarn och släktforskning. Trädgården och dammråttorna har fått träda åt sidan. Började lite smått släktforska för ca 10 år sedan, skulle egentligen inte ta tag i det ”på riktigt” förrän efter pensionen, men det vet man ju inte hur det går med den nu för tiden.

Jag har min släkt till stora delar i Bohuslän, Dalsland och Värmland men även i gamla Göteborg och runt om i Sverige för övrigt. En del präster och soldater förflyttade sig tydligen vida omkring.

DNA som stöd i släktforskningen har vidgat mina vyer ordentligt. Karin Bojs bok Min Familj- de senaste 54 000 åren läste jag från pärm till pärm med stor glädje. Jag har hittat min farmors far genom detta och fått kontakt med släktingar som jag inte visste att jag hade.

Släktforskningen har också ökat mitt intresse för historia och arkeologi, ser det som en form av fördjupning av släktforskningen. Har gått kortare introduktionskurser på universitetet.

Jag är intresserad av föreningsarbete som sådant och är vice ordförande i Strömstads släktforskare. Där håller jag bl.a. i medlemsbladet Vi Släktforskare. Har precis börjat registrera för föreningen Släktdata som träning inför utmaningen att få dit Göteborgs register klara till 2021. Söker förresten medregistrerare!

Som aktiv i Göteborgsregionens släktforskare hoppas jag kunna bidra med hårt arbete, en och annan tokig idé och samtidigt få lära mig mer om arkivens djupa källor.