uppdaterad 2016-07-10

 

Gunilla Brolund Sandström

Gunilla Brolund, 64 år. Jag är född och uppvuxen i Göteborg, men mina föräldrar har invandrat till staden, så anorna finns i Skåne, Värmland och Hälsingland.

Jag är nu pensionerad efter nästan 40 års arbete inom Volvokoncernen, där jag först arbetade som sekreterare och därefter inom Volvo Event. Jag tog där hand om större konferenser, middagar och andra event för koncernens styrelse och ledning. Jag började släktforska som 20-åring, sedan min nyfikenhet väckts av min mammas berättelser från sin barndom. Jag kom sedan att tillbringa många angenäma timmar på Landsarkivet i Göteborg med att utforska min värmländska farmors anor.

För mammas anor var det Lund som gällde och för farfar fick jag åka ända till Härnösand. Först med datorerna och internet blev det lättare. Jag är mycket entusiastisk inför datorer i släktforskningen - både att kunna läsa böcker i datorn och leta på internet, samt också att kunna föra in det man hittar i ett släktregistreringsprogram. Själv använder jag Min Släkt, och jag hjälper gärna de medlemmar som är intresserade att lära sig detta program. Jag finns de flesta torsdagar kl 10-14 i lokalen på Erik Dahlbergsgatan.